Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Στην Εθνική με τα Μεγάλα (BOOZE COOPERATIVA)

παράσταση


Η θεατρική εταιρεία «38ος Παράλληλος» κάνει το θεατρικό της ντεμπούτο με το έργο του Μιχάλη Βιρβιδάκη.

Στο θεατρικό του έργο, ο Μιχάλης Βιρβιδάκης επιχειρεί να σκιαγραφήσει τη σύγχρονη ελληνική ζωή, ξετυλίγοντας με ευαισθησία και χιούμορ το μπερδεμένο κουβάρι των σχέσεων δύο αδελφών.

Το έργο εκτυλίσσεται σε μια παράγκα στις παρυφές της Εθνικής Οδού, με πρωταγωνιστές τρεις περιθωριακούς νέους: τον Λάκη, τον Λόλη και τη Λέλα. Μετά από χρόνια απουσίας, ο μεγάλος αδελφός επιστρέφει για να συναντήσει το μικρότερο αδελφό του και τη φίλη του. Η συνάντηση αυτή θα βγάλει στο προσκήνιο μνήμες της παιδικής τους ηλικίας που ανασυνθέτουν ένα αινιγματικό παρελθόν με προεξάρχοντα τα πρόσωπα ενός πατέρα, που έχει μόλις πεθάνει και μιας μάνας που έχει εξαφανιστεί. Στη διάρκεια μιας μέρας, οι ήρωες πρέπει να παρουσιάσουν μια πειστική εικόνα του εαυτού τους, διαφορετικά κινδυνεύουν να εξαφανιστούν ως αυθαίρετο οικοδόμημα από τα έργα διαπλάτυνσης της Εθνικής Οδού αλλά και από τις υποψίες που τους βαραίνουν.

Το έργο ανέβηκε πρώτη φορά το 1997 στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων του Λευτέρη Βογιατζή σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, ενώ το 1998 επιλέχθηκε από την Bonner Biennale (διαγωνισμός θεατρικής γραφής όλων των Ευρωπαϊκών κρατών) να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και παίχτηκε στο Βερολίνο.
Μετά τις παραστάσεις στο Booze Cooperativa, το έργο θα συνεχίσει σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με πρώτους σταθμούς το Ηράκλειο Κρήτης και τα Χανιά.
Σκηνικά - Κοστούμια: Δάφνη Καλογιάννη, Φωτισμοί: Μάριος Κουτσουρέλης
Τηλ. κρατήσεων: 2114000863 Θέατρο: BOOZE COOPERATIVA

Συγγραφέας: Μιχάλης Βιρβιδάκης

Σκηνοθέτης: Μιχάλης Τσουρουνάκης

Ηθοποιοί: Γιώργος Συμεωνίδης, Θανάσης Βλαβιανός, Αννέτα Κορτσαρίδου

Κατηγορία: ΚΩΜΩΔΙΑ

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 57 , Κέντρο (Αθήνα)

Τηλέφωνο: +302114000863

Ημέρες - Ώρες: Τε: 20.30 Πε: 20.30 Πα: 20.30 Σα: 20.30 Κυ: 20.30

Τιμές: 20, 10 (φοιτητικό) €

Πρεμιέρα: 21/02/2009 μέχρι 12/04/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου